IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МРРБ отново поиска да бъдат разблокирани парите от КТБ за саниране

Част от сдруженията на собствениците все още нямат достъп до средствата си

16:37 | 16.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
МРРБ отново поиска да бъдат разблокирани парите от КТБ за саниране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) изпрати второ писмо до квесторите на КТБ с настояване да бъдат отблокирани средствата по доверителните сметки на всички сдружения на собствениците. Това обясняват от ведомството на Лиляна Павлова чрез своята интернет страница.

Припомняме, че част от сдруженията на собствениците все още нямат достъп до средствата си, за да започнат саниране на сградите. Второто писмо на МРРБ към квесторите на КТБ е изпратено на 10 декември и все още няма отговор на него.

Преди седмица регионалният министър Лиляна Павлова увери, че средствата на сдруженията ще бъдат отблокирани максимално бързо.

До затварянето на банката през лятото бяха разкрити 51 доверителни сметки, сключени са 52 споразумения на сдружения на собственици и са одобрени 19 кредита. КТБ отговаряше за фонда за саниране на жилищата и част от сдруженията на собствениците бяха открили доверителни сметки там. Средствата за саниране се отпускат по оперативна програма „Регионално развитие“ и трябва да бъдат усвоени до края на следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още