IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имотите около летището и „Дружба–2” в София поскъпват

15:29 | 11.07.05 г.
Автор - снимка
Създател
Имотите около летището и „Дружба–2” в София поскъпват
Цените на недвижими имоти около летището и „Дружба - 2” са се повишили с 5% през последните два месеца. Според брокери покачването ще е плавно, но очертаващата се тенденция ще е устойчива, съобщи Dnes.bg. Засиленият интерес към квартала се дължи главно на инвестиционните проекти, които ще се реализират в близките една-две години.

В момента в района се изгражда най-големият затворен тип жилищен комплекс, „Цариградски”. Той е в непосредствена близост до бул. „Цариградско щосе” и бул. „Универсиада”, чрез който се прави бърза връзка с летището. Инвеститор е „София Билдинг Къмпани”. Първият етап от комплекса, с 40 магазина и 312 апартамента, се очаква да бъде завършен след две години. Неотдавна най-голямата верига за продажби на дребно в Словения, „Меркатор”, обяви, че през 2005 г. планира да започне изграждането на търговски център до аерогарата.

Тези инвестиционни проекти водят до нарастващо търсене, което обяснява и появилата се тенденция за плавно покачване. Освен това „Дружба-2” разполага със сравнително нова и добре поддържана инфраструктура. В непосредствена близост са “Метро”, “Практикер”, центърът на “Тойота” и хотел “Експо”. „В квартала има множество училища и детски градини, което е удобство за един бъдещ собственик на жилище, особено за семействата”, споделя Мая Петрова, мениджър продажби от „София Билдинг Къмпани”.

Отскоро апартаментите в комплекс „Цариградски” се предлагат и от агенции за недвижими имоти - “Адрес”, “Явлена”, “Дом от зора”, “Виктория” и “Олимп”. За разлика от повечето компании, които инвестират в проекти, без да участват пряко в строителството, “София Билдинг Къмпани” директно следи и ръководи целия процес по изграждането на комплекса.

“София Билдинг Къмпани” е българска инвестиционна компания, която изгражда жилищни и търговски обекти. “Цариградски” е най-големият комплекс от затворен тип в София с разгърната площ над 150 000 кв.м – апартаменти, търговски обекти и офиси. Комплексът ще разполага със собствена инфраструктура и ютилити обслужване и ще предлага богат набор от допълнителни услуги като контролиран достъп, вътрешна пешеходна зона, паркинг за над 1300 автомобила и др. До края на 2005 г. в изграждането му ще бъдат инвестирани 8 млн. лева.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още