IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спа комплекс „Катарино“ стана Сграда на годината

Комплексът включва 46 къщички, хотел със 139 стаи и апартаменти и спа-център на 150 кв. м

10:53 | 16.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Катарино Хотел & СПА, Феста Барсело София, East Park Trade Center, Беса Валей; снимки: Катарино Хотел; Bulgaria-hotels.com; Стилмет, Investor.bg
Катарино Хотел & СПА, Феста Барсело София, East Park Trade Center, Беса Валей; снимки: Катарино Хотел; Bulgaria-hotels.com; Стилмет, Investor.bg
Хотелският и спа комплекс „Катарино“ в Разлог беше избран за Сграда на годината на церемонията по награждаването на едноименния конкурс вчера в столичния хотел Кемпински-Зографски.

Инвеститори в „Катарино“ са СИБанк и Балканстрой, а последният е и изпълнител. Комплексът е проектиран от Конкурент- 90 ООД.

Той включва 46 къщички с общо 64 апартамента, хотел със 139 стаи и апартаменти, включително две стаи за хора в неравностойно положение, както и боулинг зала и тенис кортове. Спа-центърът е разположен на площ от 150 кв. м.

Катарино“ беше отличен сред 68 претендента за титлата в осем категории.

В категория "Жилищни сгради" с награда беше удостоен миникомплекс "Борово". Наградата в раздел "Търговски сгради" бе връчена на автосалона на БМВ и МИНИ.

Сред "Производствените сгради" беше отличена винарска изба "Беса Валей - Огняново".

Хотел "Феста Барсело София" взе приза в категория "Градски хотели". "Кемпински хотел Гранд Арена" - Банско, беше отличен в категория "Ваканционни хотели", а "East Park Trade Center" - в "Обществени сгради с бизнес предназначение".

Инвеститор на East Park Trade Center е Стилмет АД, а изпълнител - АТ Инженеринг 2000. Сградата е проектирана от италианския архитект Никола Джардина Папа. Инвестицията е в размер на 7 млн. лева.

Тази награда е признание за дейността на Стилмет, но ние я приемаме и като награда за цяла София“, каза  за Investor.bg Йонко Атанасов, маркетинг-мениджър на компанията. „Смеем да твърдим, че това е една от най-атрактивните сгради на столицата. Тя е енергоспестяваща, а осветлението, вградено в централната фасада, е на принципа RGB и дава възможност през нощта сградата да се променя в зададен цикъл във всички цветови нюанси.“

Стилмет стартира строежа на търговско-дистрибуционен център на магистрала „Тракия“. Административната част ще бъде разположена на 2 800 кв. м, а складовите помещения – на 15 хил. кв. м. „Поставили сме си амбициозната задача да приключим строителството в рамките на 100 дни“, добави Атанасов. 

Приемаме тази награда като голямо признание и ще направим всичко възможно, за да я защитим. Амбицията ни е през следващата година да постигнем заетост от 70%“, заяви Петя Славова, председател на Съвета на директорите на Феста холдинг. Тя допълни, че това е втората награда Сграда на годината, която печели хотел на компанията. През 2003 година, непосредствено след откриването си, с престижния приз бе удостоен и Феста Панорама Несебър. 

Над 450 ВИП клиенти са отседнали във Феста Барсело Премиум от официалното му откриване през средата на ноември. Сред тях са известни български и чужди бизнесмени и политици, спортисти и представители на шоубизнеса“, допълни Фани Ангелова, Управител на Феста Барсело Премиум.   

Победителите бяха избрани от жури, включващо представители на различни браншови организации и водещи професионалисти от сектора. 

Наградата на публиката отиде при търговско-административния център ТРИА в Бургас. Сградата беше водеща в предпочитанията на гласуващите със SMS, което се проведе за първи път тази година. На второ място гласуващите наредиха жилищна сграда Лилия в кв. Лозенец, София, а на трето хотел Флора, Боровец.  

Наградите се организират за четвърта година от в. "Строителство Градът" под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншови организации.

Победител в миналогодишното издание на конкурса е хотелски комплекс "Хелена Ризорт" в Слънчев бряг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още