IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранен инвеститор иска да купи бившата конна база край Търговище

В четвъртък общинската администрация в Търговище обяви за продажба и няколко свои имота в три близки до града села

17:14 | 07.12.06 г.
Чуждестранен инвеститор иска да купи бившата конна база край Търговище

Искане до Общинския съвет в Търговище за приватизация на бившата конна база в кв. Калково бе внесена тази седмица в кметството. Имотът е разположен на площ от 40 000 кв.м, а сградният фонд е от 600 кв.м. Всичко това се намира на главния път Търговище - Велики Преслав. За закупуването на имота в общината е получена писмена оферта от потенциален чуждестранен инвеститор.

От кметската администрация припомниха, че за кв. Калково все още няма устройствен план. Затова строителство там може да се разреши едва след неговото разработване. Специалистите от общината обещаха да възложат изготвянето на правен анализ и оценка на конната база, която допълнително трябва да бъде одобрена на сесия на Общинския съвет.

През такава процедура вече мина друг крупен общински имот, който бе оценен на 266 000 лева. Той е разположен в промишлената зона на града на площ от 9 158 кв.м и разполага с два склада от по 400 кв.м и навес от 250 кв.м.

В четвъртък общинската администрация в Търговище обяви за продажба и няколко свои имота в три близки до града села. Срещу 4 600 лв. начална цена желаещи могат да закупят терен от 3 000 кв.м в оформящото се вече като ваканционно село Ловец. Парцелът е бил отреден за автоспирка и озеленяване. Срещу 1 500 лв. пък се продават парцел от 800 кв.м в с. Здравец, което се намира само на десетина километра от града. В момента кметската администрация актуализира и приватизационните документи на стопански имот в с. Голямо Соколово, който ще бъде продаден с предимство на желаещи да отглеждат птици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още