IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Австралийци ще инвестират в мол на мястото на Световния търговски център

Westfield Group ще вложи до 625 млн. долара в търговски проект на мястото на двете кули в Ню Йорк

11:05 | 07.01.08 г.
Австралийци ще инвестират в мол на мястото на Световния търговски център
Австралийската компания Westfield, най-големият собственик на търговски центрове в страната, ще инвестира 625 млн. долара в търговски проект на мястото на Световния търговски център в Ню Йорк, съобщи АФП, цитирайки изявление на компанията.

Westfield Group ще създаде съвместно дружество с държавната институция, която отговаря за управлението на мостове, тунели и летища в Ню Йорк и Ню Джърси (Port Authority of New York and New Jersey- PANYNJ) с цел изграждане и управление на търговски проект на стойност 1,45 млрд. долара на мястото на атаките от 11 септември 2001 г.

През юли 2001 г. Westfield придоби дял в търговските площи на Световния търговски център за около 130 млн. долара. Две години след като атаките изравниха двете кули със земята обаче Westfield продаде дела си на Port Authority.

Твърди се, че компанията е запазила опцията да поднови старата договореност в зависимост от плана за преустройство на мястото.

Съгласно представения днес план Westfield ще инвестира до 625 млн. долара в застрояването на терена и ще отговаря за управлението и отдаването под наем на 45 хил. кв. м търговски площи. От своя страна Port Authority ще инвестира 825 млн. долара в проекта.

Винаги сме искали да бъдем част от процеса на съживяване на това място, радваме се, че ще участваме“, казва управляващият директор на Westfield Питър Лоуи.

Westfield Group има дялове в 120 търговски центъра в четири страни, сред които Австралия, САЩ и Великобритания.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още