IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Абрамович подари на приятелката си парцел на Луната

Парцелът е с площ около 40 хектара, разположен е в южното полукълбо на Луната и има отлична видимост от Земята с помощта на дори не твърде мощен телескоп

12:50 | 25.11.08 г.
Абрамович подари на приятелката си парцел на Луната

Даря Жукова, приятелката на Роман Абрамович, получи от него парцел на Луната, съобщи ИнтерНовости.Ru.

Парцелът е с площ 100 акра (около 40 хектара), разположен е в южното полукълбо на Луната и има отлична видимост от Земята с помощта на дори не твърде мощен телескоп.

Парцели на Луната вече притежават над 3 млн. души, сред които руски знаменитости, сред които поетът с китара и депутат Александър Розенбаум и актьорът Юрий Галцев.

С лунните терени може да се извършват абсолютно същите операции като със земните – покупка, предаване по наследство и дарение.

В края на миналата година инвестиционната банка UBS публикува анализ, в който полусериозно, полушеговито изчисли, че 1 акър (4047 кв. м) на лунната повърхност е поскъпнал с 40% от началото на 2007 г.

Също миналата година израелските военновъздушни сили купиха лунен парцел от 500 хил. кв. м. 

Продажбата на парцели на Луната започна през 1980 г., когато американският бизнесмен Денис Хоуп се възползва от юридическа вратичка в Договора на ООН от 1967 г. за принципите на дейността на държавите при изследването и използването на космическото пространство, включително Луната и останалите небесни тела.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още