IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп се сдоби с голф клуб близо до Вашингтон

Милиардерът разчита на близостта до столицата, която определя като "единствения град, който процъфтява" към момента

11:00 | 19.02.09 г.
Тръмп се сдоби с голф клуб близо до Вашингтон

Предприемачът Доналд Тръмп е придобил голф клуба Lowes Island Club в близост до Вашингтон и планира да го превърне в топ голф дестинация, съобщи Bloomberg.

Клубът разполага с две игрища с по 18 дупки. Тръмп е платил за сделката в брой и ще похарчи „милиони“ в реновирането му в рамките на две години, е казал той в интервю по телефона. Имотът ще бъде прекръстен на Trump National Golf Club Washington, D.C. Цената на сделката не е обявена.

Миналата седмица компанията на Тръмп Trump Entertainment Resorts подаде молба за защита при банкрут, само няколко дни след като милиардерът заяви, че е напуснал борда на директорите й заради несъгласие с облигационерите и в момента няма нищо общо с компанията.

Голфът не остава незасегнат от рецесията в САЩ. През последната година са били открити около 80 нови игрища с 18 дупки в страната, което е най-малкият брой от две десетилетия, сочат данни на националната голф фондация, която следи развитието на сектора. През 2008 г. обемът на изиграните голф рундове е намалял с 0,8%, а приходите от продажба на стоки и сувенири на игрище са паднали с 6,4% до 113 707 долара.

Клубът с площ 800 акра (над 3,2 млн. кв. м) се намира в Потомак Фолс, Вирджиния.

„На 20 минути е от Вашингтон, а столицата е единственият град, който процъфтява в днешно време поради факта, че правителството много скоро ще притежава всичко”, коментира Тръмп. „Харесвам клуба, защото са най-близките игрища до столицата и единствените с лице на река Потомак“.

Към клуба има още басейн и шест тенис корта. Тръмп казва, че се опитва да го купи от две години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още