IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повечето хотели в Москва не вдигат цените по време на „Евровизия 2009”

Заради икономическата криза посещенията в московските хотели са намалели в сравнение с миналата година

12:50 | 11.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Повечето хотели в Москва не вдигат цените по време на „Евровизия 2009”

През дните на провеждането на „Евровизия 2009” в Москва само малка част от хотелите, разположени около спортния комплекс „Олимпийски”, където се провежда музикалното събитие, вдигат цените на нощувките, пише РИА Новости по информация от консултантски компании за недвижими имоти.

Официалното откриване на европейския музикален конкурс се състоя вчера, а основните събития – двата пулуфинала и финала на конкурса, ще се състоят съответно на 12, 14 и 16 май.

Недалеч от спортния комплекс „Олимпийски” в Москва (на около 2 км) се намират около 35 хотела, 9% от които са категория „5 звезди”, 18% - категория „4 звезди” и по около 35% - категория „3 звезди” и „2 звезди”.

Проучването на консултантските компании сочи, че 70% от хотелите около комплекс „Олимпийски” не вдигат цените заради „Евровизия 2009”. От останалите хотели цените вдигат главно тези от висока категория.

Към момента средната стойност на нощувка в единична стая в дву- и тризвезден хотел в близост до комплекс „Олимпийски” е около 3000 рубли (почти 70 евро) и не е повишена заради „Евровизия”. Цената на нощувка в хотелите с 4 и 5 звезди средно е около два пъти по-висока (около 150-180 евро).

Например, четиризвездният хотел Renaissance Moscow Hotel (намиращ се на 300 м от комплекс ”Олимпийски”) повишава по време на „Евровизия” цените на нощувките с 40%-58%, а „Holiday Inn Сущевский" (на около 1 км от „Олимпийски”), също с 4 звезди, вдига цените тази седмица с 80-140%.

От консултантските компании посочват, че като цяло заради икономическата криза посещенията в московските хотели са намалели в сравнение с миналата година, затова и не много от хотелите си позволяват да вдигат цените. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още