IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-слабите изпълнителни директори в света за 2012 г.

Те предпочетоха да вложат енергията си в афери с млади жени или частни джетове, вместо в компаниите си – една класация на проф. Сидни Финкелстайн

12:30 | 29.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-слабите изпълнителни директори в света за 2012 г.

Няма съмнение – икономическите новини през тази година бяха белязани от темите „криза“ и „Гърция“. Двете теми занимаваха най-често политици и икономисти, но през последните 12 месеца се случиха и други "интересни" неща.

Deutsche Welle припомня за една голяма бомба в банковия сектор от лятото - аферата ЛИБОР - междубанковият лихвен процент, който се определя въз основа на оценките на банките за това колко им струва да вземат кредити от други банки. Както стана ясно през юли, десетки големи банки в продължение на години са манипулирали тази важна лихва, обявявайки не реалните, а занижени стойности.

И в момента тече разследване срещу водещи банки в световен мащаб за манипулиране на междубанковия индекс, а само преди дни швейцарската UBS се съгласи да плати 1,5 млрд. долара на американски, британски и швейцарски регулатори по обвинение в манипулации на Libor.

Но зад икономическите гафове на годината седят отделни лица. Германското икономическо списание е обхванало в класация най-слабите изпълнителни директори за годината в едно изследване на професора по мениджмънт Сидни Финкелстайн. Дългогодишният преподавател в бизнес училището на колежа Дартмът е автор на 11 книги със заглавия като „Защо умните ръководители се провалят“.

Вижте класацията на най-слабите изпълнителни директори за годината в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още