IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японското производство забавя темпо, но все още се разширява

Индексът на бизнес активността в производството през юли се е понижил до 50,7 пункта от 52,3 пункта през юни

12:47 | 31.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Японското производство забавя темпо, но все още се разширява

Японското производство е нараснало с по-бавно темпо през юли, макар да остава на територията на разширението, сочи изчисляваният от базирания в Лондон институт Markit и Японската асоциация за управление на материалите индекс на бизнес активността в сектора, цитиран от MarketWatch.

Показателят се е понижил до 50,7 пункта през този месец от 52,3 пункта през юни, но за пети пореден месец остава над 50 пункта – нивото, разделящо разширяването на активността от свиването.

Подиндексите за новите поръчки за износ и за новите поръчки изобщо също отчитат пети пореден месец на ръст, но също при забавяне на темпото на разширяване.

Данните излязоха след доклада на японското правителство за спада на индустриалната продукция през миналия месец със сезонно изгладените 3,3%.

Проучване на японското министерство на финансите сред производители обаче показа нараснал оптимизъм за юли, като средните очаквания са за ръст на индустриалното производство с 6,5%.

Японската валута поскъпна слабо след оповестяването на данните и се разменяше за 98,05 йени за долар при 98,10 йени за долар малко по-рано. Към 12,30 часа българско време обаче обменният курс вече достигна 97,63 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още