IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заетостта в България е нараснала с 0,3% през второто тримесечие

Темповете на спад на заетоста в еврозоната и Европейския съюз се забавят

15:31 | 13.09.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Заетостта в България е нараснала с 0,3% през второто тримесечие

С 0,3% се е увеличила заетостта в България през второто тримесечие спрямо първото, след като през първите три месеца на годината остана без промяна, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат.

По същото време на миналата година беше отчетен спад на заетостта от 0,3 на сто, припомня евростатистиката.

Заетостта у нас е нараснала и на годишна база в периода април-юни – с 0,7%, след като в периода януари-март записа спад от 1,7%, а през второто тримесечие на миналата година се сви с 2,3%.

Средно за еврозоната и Европейския съюз (ЕС) през второто тримесечие спрямо първото заетостта съответно се е понижила са 0,1% и е останала стабилна. На годишна база спадовете са съответно 1% и 0,4%.

За периода април-юни, с отчитане на сезонните корекции, заетите в ЕС са били общо 221,8 млн. души, като от тях 145 млн. души са били граждани на еврозоната.

Спрямо предходното тримесечие най-силен ръст на заетостта е отчетен в Естония (1,5%), Литва (0,8%), Португалия (0,8%) и Люксембург (0,7%), докато на другия полюс са Кипър, където заетостта се е свила с още 2,1%, Испания (-0,5%), Холандия (-0,4), Словения (-0,4%) и Словакия (-0,4%).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
kroum
преди 10 години
БКП пак почнаха да преизпалняват петилетки ! Да постигат високи резултати !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още