IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия повиши очаквания спад на БВП за 2013 г. до 1,8%

Въпреки трудната година икономическият министър Фабрицио Сакомани е оптимист за бъдещето

21:22 | 29.10.13 г.
Италия повиши очаквания спад на БВП за 2013 г. до 1,8%

Правителството на Италия повиши допълнително очакванията си спада на националната икономика за 2013 г. до 1,8% спрямо предходната прогноза от 1,7 на сто, съобщава CNBC.

По думите на италианския министър на икономиката Фабрицио Сакомани годината е една от най-трудните за страната. Въпреки това той е оптимист за възстановяването през следващото дванадесетмесечие.

Според представената пред икономическата комисия на италианския Сенат прогноза брутният вътрешен продукт (БВП) на третата по сила икономика в рамките на еврозоната ще нарасне с 1,1% през 2014 г. Предходната прогноза на икономическото министерство бе за ръст от 1%.

По-рано във вторник Централната банка на Италия също свидетелства пред парламента, прогнозирайки икономически растеж от 0,7 на сто за 2014 г. Средната прогноза на анкетираните от Thomson Reuters експерти бе за резултат от 0,5 на сто.

Междувременно бизнес доверието сред италианските предприемачи се смъкна през октомври. Въпреки това компаниите в производствения сектор отчетоха цялостно подобрение спрямо септември.

Индексът на бизнес доверието в Италия е спаднал до 79,3 пункта в сравнение с 82,8 пункта през предходния месец, показаха данните на националния статистически институт Istat. Измерителят обобщава доверието в сферата на производството, строителството, услугите и търговията на дребно.

Остават броени дни до втората конференция за валутна търговия в България Forex Forum Investor.BG! Записването за събитието продължава, местата са ограничени!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още