IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италия пласира успешно ДЦК на стойност 7,5 млрд. евро

Доходността по кредитирането отчете ръст спрямо постигнатото месец по-рано

14:10 | 27.03.14 г.
Италия пласира успешно ДЦК на стойност 7,5 млрд. евро

Италианското правителство продаде успешно държавни ценни книжа (ДЦК) на стойност 7,5 млрд. евро, съобщава WBP Online. Разходите по кредитирането, падежът на което е след шест месеца, отчетоха обаче ръст в сравнение със сходния аукцион от февруари.

Финансовото министерство на Италия посочи, че средната доходност на 183-дневните ДЦК е нараснала до 0,504%. В предходния аукцион от 26 февруари разходите по заемите достигнаха 0,455%.

Коефициентът на покритие на емисията бе на равнище от 1,66. Нивото нахвърли постигнатия през февруари резултат от 1,44.

Междувременно разходите по заемите на Италия, отчитани чрез 10-годишните бенчмаркови облигации, се понижиха с 1,7 базисни пункта до 3,317%.

Търгът от четвъртък не е последният за тази седмица. Италианското правителство ще се завърне на дълговия пазар и в последния ден от седмицата чрез продажба на 5- и 10-годишни облигации на обща стойност 6,75 млрд. евро и на книжа с плаваща доходност на стойност 3 млрд. евро.

През миналия месец новият италиански премиер Матео Ренци спечели първия си вот на доверие в Камарата на депутатите във вторник. Министър-председателят получи подкрепата на 378 от общо 630-те народни представители. Това засили инвеститорското доверие на Апенините, като тенденцията се очаква да се запази в предстоящите месеци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още