IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Активността в сектора на услугите в САЩ е на 9-годишен връх

Все повече доставчици на услуги са склонни да наемат персонал, сочат данните на Institute for Supply Management

11:29 | 05.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Активността в сектора на услугите в САЩ е на 9-годишен връх

През август активността в американския сектор на услугите се ускорява с най-бързото темпо за последните девет години – сигнал, че най-голямата икономика в света набира инерция, пише Bloomberg.

Индексът на Institute for Supply Management (ISM) за активността в сектора на услугите се покачва до 59,6 пункта от отчетните през юли 58,7 пункта. Това е най-високата стойност от август 2005 г.

Августовските данни надхвърлиха медианната прогноза на анкетираните от информационната агенция анализатори от 57,7 пункта. Стойности над 50 пункта сигнализират за експанзия.

Подобрението в сектора на услугите е повсеместно, а комбинацията с по-бърз промишлен растеж води до по-голямо потребление и повече нови работни места, което допълнително да подхрани експанзията.

Данните на ISM показват, че все повече доставчици на услуги са склонни да наема персонал. Все повече компании го правят заради подобряващите се и нарастващи продажби. Индексът за бизнес активността е на най-високата си стойност от декември 2004 г.

ISM провежда анкетата сред мениджъри и предприемачи на компании в различни сектори – от комунални услуги, през търговия на дребно, до здравеопазване и финанси.

По-рано тази седмица индексът на ISM за промишлената активност отбеляза най-високата си стойност от март 2011 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още