IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговията с деривати на Московската фондова борса бе прекъсната за 45 минути

Инвеститорите обаче можеха да сключват сделки с акции и валути

15:04 | 14.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Търговията с деривати на Московската фондова борса бе прекъсната за близо 45 минути. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Търговията с деривати на Московската фондова борса бе прекъсната за близо 45 минути. Снимка: Ройтерс

Търговията с деривати на Московската фондова борса бе прекъсната за близо 45 минути, съобщават от руския борсов оператор. Причината за спирането на сесията е „извънредна ситуация“, предава информационният сайт РБК.

Активността на пазара с фючърси бе прекъсната от 14:14 часа до 15:30 часа местно време. Инвеститорите обаче можеха да сключват сделки с акции и валути. Търговията на паричния пазар и с благородни метали също не беше засегната. 

Според борсовия оператор неправилно обработена сделка по заявка за международен клиринг е причинила системна грешка, която от своя страна не е позволила коректното разкриване и обменяне на информация между страните по сделката.

Към 14:50 часа българско време водещият индекс MICEX се покачва с 0,72% до 1 393,96 пункта, докато един долар се разменя за 40,8269 рубли.

Руската централна банка пък похарчи около 6 млрд. долара от международните си резерви в последните 10 дни, за да подкрепи националната валута.

Повече за движенията на руските пари можете да научите от разговора на Вероника Денизова от ТВ Bulgaria On Air със Свилен Колев от Investor.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още