IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японската централна банка ще работи за глобализация на йената

Институцията ще изгради система за сетълмент, която ще улеснява доставката на националните валута и облигации навсякъде и по всяко време

11:24 | 02.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Японската централна банка ще работи за глобализация на йената

Японската централна банка (ЯЦБ) ще изгради инфраструктура с цел улесняване гладката обмяна и доставка както на националната валута, така и на правителствените облигации навсякъде по света и по всяко време. Това разкрива гуверньорът на финансовата институция Харухико Курода, цитиран от WBPOnline.

По негови думи целта е подкрепа за глобализацията на йената – предизвикателство, което стои на дневен ред от доста време, от гледна точка на сетълмента.

„ЯЦБ е ангажирана към повишаването на качеството на платежните услуги чрез използване на обновените функционалности на New BoJ-NET (финансовата мрежова система на Японската централна банка) и за укрепването на средносрочния и дългосрочния растеж на японската икономика не само от гледна точка на паричната политика, но и от гледна точка на перспективите пред сетълмента“, коментира Курода.

„Участниците на пазарите в Азия трябва да започнат диалог със своите контрагенти в регионите извън Азия за преразглеждане възможността за създаване на трансгранична връзка между системите за сетълмент“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още