IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частният сектор в САЩ е добавил 201 хил. нови работни места през май

Равнището на новите работни позиции нахвърли отчетените месец по-рано 165 хил.

16:07 | 03.06.15 г. 4
Частният сектор в САЩ е добавил 201 хил. нови работни места през май

Най-голямата икономика в света е добавила повече от прогнозираните работни места през май спрямо предходния месец, предава WBP Online.

Последният доклад на Automatic Data Processing (ADP) показа, че броят на хората, заети в частния сектор в САЩ, се е увеличил с 201 хил. през петия месец на годината в сравнение с коригираните надолу данни за 165 хил. през април. Икономистите очакваха ръст на измерителя с 200 хил.

Промяната на заетостта, измервана от ADP, отразява общия брой на безработните лица, които са намерили работа през последния месец. Индикаторът се разглежда като един от водещите показатели за състоянието на пазара на труда в САЩ.

Докладът е внимателно следен от пазарите, тъй като се счита за предвестник на статистиката за заетостта извън земеделския сектор в САЩ. Очакваните в петък данни вероятно ще покажат около 227 хил. нови работни позиции през май.

Тенденциите на пазара на труда, заедно с развитието на инфлацията, ще ръководят решението на централните банкери от Федералния резерв за първото покачване на лихвения процент в годините след кризата. Според прогнозите на повечето експерти институцията най-вероятно ще отложи хода си за следващата година.

Очакванията, че Фед ще коригира ставките, бяха отложени във времето поради по-слабите от очакваното данни за първото тримесечие. Втората оценка за растежа на американския БВП показа, че икономиката се е свила с 0,7%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 2
Jorkata
преди 8 години
Айде на бас, че няма да ги вдигне :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 6
lyusien
преди 8 години
F E D she vdigne lihvite oshe tasi godina Veroatno septemvri ili oktomvri
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още