IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ще движи пазарите през седмицата

След края на месец март и приключването на тримесечието започват да излизат редица ключови макроикономически данни

09:19 | 11.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След края на  март и приключването на тримесечието започват да излизат редица ключови макроикономически данни, които имат потенциал да повлияят на пазарите. Освен това през тази седмица, в четвъртък, заседава Английската централна банка, а заседанието ѝ ще се следи внимателно от инвеститорите.

В понеделник, 11 април, председателят на Федералния резерв на САЩ за Ню Йорк Уилям Дъдли ще има изявление. Коментарите на централните банкери се следят внимателно от инвеститорите, тъй като може да подскажат какви са намеренията им за паричната политика.

Във вторник, 12 април, Великобритания публикува данни за инфлацията през март.

САЩ ще обявят данни за вносните цени.

В сряда, 13 април, се очакват данни за китайския търговски баланс.

Властите в САЩ ще публикуват данни за продажбите на дребно през март, както и за ръста на производствените цени.

Канадската централна банка заседава за паричната политика в страната. При последната си среща на 9 март банката очаквано остави основния си лихвен процент непроменен на ниво от 0,5%. Регулаторът посочи, че ще изчака властите да представят пакета фискални стимули на 22 март и няма да модифицира паричната си политика, докато не прецени резултатите от мерките на либералното правителство.

В четвъртък, 14 април, се очакват данни за заетостта в Австралия.

Заседание ще има Английската централна банка. Не се очаква повишение на лихвените проценти в Обединеното кралство, но инвеститорите ще следят внимателно изявлението на Марк Карни и екипа му за състоянието на британската икономика.

САЩ ще публикуват данни за инфлацията през март

В петък, 15 април, китайските власти ще обявят ръста на БВП за първото тримесечие на 2016 г., както и данни за индустриалното производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още