IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Георгиев: Пазарните участници преекспонират опасността от Brexit

Рискът от Brexit може да предостави добри възможности, особено за европейските пазари, смята портфолио мениджърът

19:13 | 16.06.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Георгиев: Пазарните участници преекспонират опасността от Brexit

На фона на готовността на водещите централни банки да действат, за да облекчат всяко напрежение на финансовите пазари, реакцията на пазарните участници към момента е прекалена. Всички бягат от рисковите активи и се насочват към валути убежища, като японската йена и швейцарския франк. Това мнение изказа в предаването "В развитие" с Делян Петришки и Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgariа Георги Георгиев, портфолио мениджър в Карол Капитал Мениджмънт.

По думите му това личи преди всичко на европейските пазари, които само за седмица загубиха 7-8% от стойността си. Инвеститорите прекалено много се фокусират върху новините от Великобритания, а само до преди месец тези рискове като че ли не бяха отчитани от тях, поясни Георгиев.

Той коментира още, че оценките на американския пазар са се влошили изключително много след отчетите за последното тримесечие и негативното влияние на петролните компании.

"Европейските индекси са доста по-подценени, но това не пречи сега да загубят повече, както видяхме при последните негативни събития и инкорпорирането на риска от Brexit. Това показва, че корелацията между основните пазари продължава да бъде сериозна особено при рискове за нарушаване на цялостта на еврозоната“.

Според Георгиев рискът от Brexit може да предостави добри възможности, особено за европейските пазари. От позицията на портфолио мениджър той посъветва да не се правят прибързани разпродажби. "Очакваме при позитивно развитие на Brexit пазарите да поемат глътка въздух, включително и нови върхове при американските акции".

Повече по темата за Brexit четете тук!


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:46 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 5
supertrader
преди 7 години
Какво значение има кога ще излязат от ЕС, самия факт че ще го правят ще запали още повече огъня и може да се объркат всички планове защото ще се появят със сигурност и желаещи да ги изпреварят. От потъващ кораб се бяга.Всъщност е много трудно вече да се ликвидират някои очевидни ползи и свободи които дава ЕС. Само някой безк райно ограничен човек може да ги пренебрегне и да си въобрази че е възможно Европа отново да се изолира по държави по стария начин. Мисля че той никога няма да се върне вече. Всъщност ще си говорим за края на ЕС, а ще вземе да се спомине ЕЗ и хегемонията на Германия. Еврото преспокойно може да бъде заменено от виртуална, нецентрализирана европейска валута и без ЕЦБ ще бъде много по добре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още