IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Година след пукането на криптобалона, ще се възстанови ли някога биткойнът?

„Блокчейн, но не и биткойн“ пък се превърна в мантра на почти всяка конференция за финансови технологии в света

13:11 | 24.12.18 г. 15
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 8 rate down comment 14
Sakamano
преди 5 години
Защо коментирате като не разбирате? Скоростта на транзакция е между 10 и 40 минути, което е напълно достатъчно за интернет транзакции, а чрез Lightning Network скоростта е мигновена, трафикът на практика е неограничен. "Прекалено малкото количество" биткойни могат да се делят до осмия знак след десетичната запетая, в момента $1 = 23 765 Satoshi. Това, че биткойните са концентрирани в няколко десетки портфейла е само предположение, няма начин да се знае на практика. "Много скъпа цена"? Според кого?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 11
SS-23
преди 5 години
Аз считам, че специално ВТС ще бъде занулен, тъй като чисто технически никому не е нужен - много скъпа цена, неопрадано скъпа, смехотворна скорост на тразакцията, прекалено малко количество, при това концентрирано в няколко десетки потфейла. Всичко това го прави неатрактивен за Тълпата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 23
Sakamano
преди 5 години
Без биткойна нямаше да има блокчейн. Вероятно мнозинството от криптовалутите няма да просъществуват, но съм убеден, че биткойнът ще остане. Все пак, това е оригинала. И е по-вероятно някой ден да струва $100 000, отколкото $0.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още