IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung претърпя ново поражение

Забраната за продажба на Galaxy Tab 10.1 в САЩ остава в сила

11:43 | 03.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung претърпя ново поражение

Южнокорейският електронен гигант Samsung претърпя ново поражение в горчивия спор за патенти с Apple.

Късно в понеделник американски съд отхвърли искането от корейците за вдигане на забраната за продажба на таблета Galaxy 10.1 в Съединените щати. Samsung обаче настоява да се придържа към жалбата си, казва говорителката на компанията, цитирана от Ройтерс.

Конкурентът на Apple внася искане и срещу разпореждането от петък, с което на Samsung е забранено да продава своя смартфон Nexus Galaxy. Устройството е пряк конкурентен продукт на iPhone на Apple. 

Apple и Samsung са „кръвни“ врагове на пазара на смартфони и таблети и се съдят за предполагаеми нарушения на патенти в много страни. Двете компании са в съдебен клинч, откакто Apple за първи път обвини пред съда корейския си конкурент през април миналата година. Samsung отвърна с контра дела, които вече са в ход в различни съдилища по целия света.

Докато Apple обвинява Samsung, че „безочливо е изкопирал“ дизайна на iPad и iPhone, южнокорейската компания настоява, че Apple е нарушил патенти, свързани с начина, по който таблетите и смартфоните се свързват с интернет. Apple си извоюва възбрани в няколко съдилища, преди всичко в Австралия и Германия.

Според данни от DisplaySearch Apple е продал през първите три месеца на годината 13,6 млн. iPad и по този начин има глобален пазарен дял от 63%. Samsung е успял да пласира 1,6 милиона таблети и държи пазарен дял от 7,5%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Технологии виж още

Коментари

Финанси виж още