IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мтел ще доставя мобилни услуги на Столична община до решение на ВАС

Жалбата е подадена от Глобул, откъдето твърдят, че условията на конкурса благоприятстват Мтел

15:41 | 03.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Мтел ще доставя мобилни услуги на Столична община до решение на ВАС

Мтел ще предоставя мобилни услуги на Столична община до произнасяне на Върховния административен съд (ВАС) по обществената поръчка, която беше оспорена от Глобул, става ясно от сайта на Агенцията за обществени поръчки АОП).

Поръчката е на стойност около 1 млн. лв., като след оспорването й пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) регулаторният орган прецени, че възраженията на Глобул нямат основание.

От оператора бяха заявили, че конкурсът е организиран така, че да може да бъде спечелен единствено от Мтел.

От съобщението на общината към АОП се разбира, че „Космо България Мобайл” ЕАД, която оперира у нас с търговската марка Глобул, е обжалвала пред ВАС определението на Комисията за защита на конкуренцията.

Докато се чака решението на съда обаче, „поради необходимостта от ежедневна мобилна телефонна връзка между отделните звена в структурата на Столична община“, е взето решение за удължаване на предишния, изтекъл вече, договор с Мтел.

Общата стойност на допълнителните услуги не надвишава 50% от стойността на основната поръчка, каквото е и законовото изискване, уточняват от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още