IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чехия забрани събирането на нови снимки за Street View

Решението не забранява на Google да използва вече направените снимки след пускането на Street View в страната през октомври 2009 г.

17:14 | 14.09.10 г.
Автор - снимка
Създател
Чехия забрани събирането на нови снимки за Street View

Чешките власти, които отговарят за защитата на личните данни, са спрели събирането на нови снимки за обновяване на услугата Street View, съобщи Ройтерс, позовавайки се на изказване на Хана Степанкова, говорител на властите.

Чехия е отхвърлила за втори път искането на Google да събира необходимите данни в страната с мотива, че в процеса на събирането им може да бъде нарушено законодателството в областта на защитата на личните данни. Първото искане беше отхвърлено през декември миналата година.

Степанкова е пояснила, че решението не забранява на Google да използва вече направените снимки след пускането на Street View в страната през октомври 2009 г. Преговорите относно използването на данните ще продължат, е посочила още тя.

„Не сме абсолютно сигурни, че информацията се преработва съгласно законодателството“, е казала Степанкова, добавяйки, че властите ще обмислят дали да дадат на Google разрешение, ако компанията може да ги увери, че процесът може да се извърши според правилата.

Миналия месец в Германия беше удължен срокът, който германците могат да поискат снимките на домовете им да бъдат изтрити от Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още