IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google удължи срока, в който германците могат да трият снимки от Street View

Германците ще имат осем, вместо четири седмици да поискат снимките на домовете им да бъдат изтрити от мрежата

19:32 | 19.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Google удължи срока, в който германците могат да трият снимки от Street View

Google Inc. удвои срока в който германците ще могат да заявят, че не искат да участват в "Street View" - Google услугата предлагаща карти на градове със снимков материал, която предизвика ожесточен публичен дебат и притеснения за нарушаване на правото на личен живот, пише Wall Street Journal.

Вицепрезидентът на Google за Северна и Централна Европа Филип Шиндлер заяви в четвъртък, че германците ще имат осем, вместо четири седмици да поискат снимките на техните домове да бъдат изтрити от мрежата.

Неотдавна Google обяви, че ще представи услугата "Street View" за 20 германски града през ноември, с което повдигна страхове сред чувствителното на тема неприкосновеност на личното пространство германско общество.

По искане на местните власти компанията създаде опция която германците могат да използват, за да изтрият снимките на домовете си. Политици и граждани обаче настояха, че първоначално предвиденият четири седмичен срок определен от Google е недостатъчен.

По-рано тази седмица съдия в Испания започна разследване срещу компанията за това дали Google е колекционирал незаконно данни от не криптирани Wi-Fi мрежи, докато е събирал снимки за Street View.
Street View създаде легални проблеми за компанията и в други европейски страни със стриктни закони за неприкосновеност на личната информация, като Германия и Швейцария

През май, съдия от Хамбург също започна криминално разследване срещу компанията, за неправомерно събиране на данни от не криптирани Wi – Fi мрежи.

Google определи случая със събраната информация като неволна грешка причинена от софтуерен проблем.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още