IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доставчици на интернет и телевизия се обединиха в национален телеком

Новото дружество ще предоставя услуги на над 150 хил. абоната и ще развива дейност в над 40 града и 110 населени места

15:21 | 23.11.10 г.
Доставчици на интернет и телевизия се обединиха в национален телеком

Доставчици на интернет и телевизия в страната се обединиха в национален оператор, съобщиха от новото дружество, което е наречено “Български телеком и телевизия“ АД.

Компаниите основатели са Нетуоркс България, Диджитал Комуникейшънс, Еском, Икон, Телнет, С.Т.В., Балчик нет, Оптинет, Диана Кабел ТВ, Пауърнет и Бол БГ Изток.

Новият телеком ще предоставя услуги на над 150 хил. абоната и ще притежава покритие на близо милион домакинства в страната, се посочва в съобщението.

Компанията ще развива дейност в над 40 града и 110 населени места, като целта е разширяване на бизнеса до постигане на пълно национално покритие.

Новото дружество ще развива собствен бранд и ще работи за пускането на нови услуги, между които мобилна телефония и мобилен интернет.

Новата компания ще подпомага самостоятелното развитие на всеки един от членовете, запазвайки гъвкавостта на регионалния мениджмънт, посочват още от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още