IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оценката на компанията за онлайн игри Zynga гони 9 млрд. долара

Компанията води разговори за привличане на нов капитал в размер на 250 млн. долара

11:52 | 14.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Оценката на компанията за онлайн игри Zynga гони 9 млрд. долара

Компанията за разработване на онлайн игри Zynga отново води преговори за набиране на капитал, пише Wall Street Journal. Целта на разговорите е осигуряване на финансиране в размер на 250 млн. долара, което според оценки на анализатори би трябвало да доведе до оценка на компанията в размер на 7 до 9 млрд. долара.

През април миналата година компанията, която е специализирана в създаването на игри за социалните мрежи, подаде документи за издаване на нови акции, което донесе на Zynga оценка от 4 млрд. долара.

Развитието на Zynga, която е едва на три години, е доста впечатляващо. Към момента игрите на компанията се радват на интереса на 275 млн. активни потребители месечно. Пет от десетте най-използвани приложения в социалната мрежа Facebook пък са разработени от екипа на Zynga.

През миналата година компанията има около 400 млн. долара печалба, е приходите й са били над 850 млн. долара, разкрива за вестника източник, запознат с резултатите на Zynga.

За момента коментар от страна на компанията за резултатите или за планираното набиране на капитал все още няма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:14 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още