IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска iPad 2 на 2 март

Очаква се новият таблет да бъде по-лек, по-тънък и да има камера в лицевата част

15:57 | 24.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Apple пуска iPad 2 на 2 март

Американската компания Apple ще представи второто поколение на таблетния си компютър iPad в средата на следващата седмица. Това твърдят източници на Wall Street Journal, но на този етап официална информация от дружеството няма.

Според слуховете следващата сряда в Сан Франциско ще бъде организирано специално представяне на продукта.

Очакванията са, че iPad 2 ще бъде по-тънък и по-лек от своя предшественик, както и че ще бъде снабден с по-бърз процесор и повече памет.

Едно от основните нововъведения, които се очакват, но за които няма официално потвърждение, е камера в лицевата част на продукта. Слуховете за това вървят от официалното представяне на първия електронен вестник на News Corp, предназначен специално за iPad – The Daily.

При представянето на изданието, според присъствали на събитието, е забелязан прототип на iPad 2 с камера.

Представянето на iPad 2 идва малко изненадващо, тъй като се очакваше то да стане през април. Именно тогава се навършва една година от дебюта на таблетния компютър на Apple. Интересът към него е огромен, а затова свидетелстват продадените 14,8 млн. броя само в рамките на девет месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още