IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook и Skype в преговори за партньорство при видеоразговорите?

Включването на видеоразговори към социалната мрежа би укрепило позициите й в конкуренцията с Apple и Google

15:59 | 05.03.11 г.
Facebook и Skype в преговори за партньорство при видеоразговорите?

Социалната мрежа Facebook Inc. води преговори с компанията за интернет телефония Skype Technologies SA за предлагането на уеб видеоразговори на своите 500 млн. потребители, съобщи Bloomberg, като се позовава на двама източници, запознати с преговорите. 

Възможността за провеждане на видеоразговори между приятели във Facebook е била обсъждана за първи път от двете компании миналата година, посочва единият от източниците, пожелали анонимност. Такава функция не беше предложена в ъпдейт на Skype през октомври, който обаче включваше гласови разговори между приятели във Facebook.

С навлизането на нови канали за общуване между интернет потребителите като видеоразговорите Facebook също предлага нови функции за комуникация. Включването на видеоразговори към социалната мрежа би укрепило позициите й в конкуренцията с Apple Inc., която добави такава характеристика за iPhone през юни, както и с Google Inc., който предложи уеб разговори чрез Gmail през август.

Видеоразговорите са формирали над 41% от разговорите между потребителите на Skype през втората половина на миналата година.

„Миналата година обявихме интеграцията на Facebook в Skype, така че хората да могат да следят приятелите си във Facebook чрез News Feed в Skype и дори да се обаждат и изпращат кратки съобщения на приятелите си във Facebook през всеки телефон от Skype”, обявиха от Facebook вчера. „Относно допълнителна бъдеща интеграция не коментираме слухове и спекулации и нямаме какво да обявим към момента.”

От Skype са отказали коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още