IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Western Digital купува подразделение на Hitachi за близо 4,3 млрд. долара

Сделката включва плащане на пари в брой и прехвърляне на собствеността върху 10% от акциите на WD

17:15 | 07.03.11 г.
Western Digital купува подразделение на Hitachi за близо 4,3 млрд. долара

Акциите на един от най-големите производители на твърди дискове в света - Western Digital, скочиха рязко в понеделник, след като компанията обяви, че ще плати близо 4,3 млрд. долара в брой и акции за придобиването на Hitachi Global Storage Technologies, американското подразделение на японския технологичен гигант Hitachi Ltd. Частта от компанията, която ще стане собственост на Western Digital, се намира в Сан Хосе, Калифорния, и е създадена през 2003 година.

Базираната в Калифорния Western Digital ще плати 3,5 млрд. долара в брой и пакет от 25 млн. акции с обща стойност 750 млн. долара, съобщава MarketWatch. Така Hitachi ще стане собственик на 10% от щатската компания и ще има право да участва в решенията на борда на директорите.

За осъществяването на сделката от Western Digital ще трябва да пуснат допълнителна емисия ценни книжа.

Компанията, както и бъдещата й придобивка - Hitachi Global Storage Technologies, произвеждат твърди дискове за компютри и ноутбуци, както и външни твърди дискове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още