IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Research In Motion се включва на пазара на таблетни компютри

Канадската компания пуска собствен таблет през следващия месец, който ще се конкурира с iPad на Apple

18:16 | 22.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Research In Motion се включва на пазара на таблетни компютри

Канадската технологична компания Research In Motion (RIM) също ще се включи на пазара на таблетни компютри през следващия месец, когато собственият й таблет – BlackBerry PlayBook, ще бъде пуснат за продажби в САЩ и Канада.

По този начин RIM ще стане поредния конкурент на Apple на бързо растящия пазар на таблетни компютри, пише Bloomberg.

Моделът на BlackBerry PlayBook с 16 гигабайтов твърд диск ще струва 499 долара, а този с два пъти повече памет – 599 долара. Най-скъпият модел ще е с 64 гигабайтов твърд диск и цена от 699 долара.

Поръчки за покупката на новия таблет започват да се приемат още днес от щатската верига за търговия на дребно с електроника Best Buy.

Apple се превърна в лидер на пазара на таблетни компютри през миналата година с над 15 млн. продадени iPad-а. По думите на ръководството на Apple над 65% от компаниите в класацията Fortune 100 тестват или вече внедряват за служебна употреба iPad, включително Procter & Gamble, Lowe’s и Hyatt Hotels.

От RIM съобщават, че също са представили BlackBerry PlayBook пред голяма част от стоте компании във Fortune 100, които са проявили "значителен интерес" към него.

Цените на трите модела на PlayBook съвпадат с тези на съпоставимите модели на iPad, което според анализатори го прави много конкурентен.

PlayBook ще е наличен за покупка в около два пъти повече магазини в сравнение с iPad2, който излезе на пазара по-рано през този месец.

Акциите на RIM са поскъпнали с 29%, откакто компанията обяви намеренията си да стъпи на пазара на таблетни компютри в края на септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още