IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРС санкционира БТК за непредоставяне на информация

Непредоставянето на изисканите от регулатора данни пречи на разработването на анализ за услугата „линии под наем”

12:42 | 30.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
КРС санкционира БТК за непредоставяне на информация

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) е решила да санкционира БТК АД, както и неговия изпълнителен директор, за непредоставяне на информация във връзка с разработвания от регулатора анализ, свързан с услугата „линии под наем”, съобщиха от комисията.

Предвид пазарното положение на историческото предприятие БТК АД, непредоставянето на изисканите от КРС данни препятства адекватния, коректен и цялостен анализ на пазара за „линии под наем”.

На предприятието се налага имуществена санкция в размер на 7 000 лв. седмично, а на изпълнителния му директор – глоба от 700 лв. седмично, до изпълнение на задължението за предоставяне на информация.

В началото на 2011 г. комисията е отправила до дружеството покана за доброволно изпълнение на задължението. Предприятието не е предоставило пълна и точна информация, поради което регулаторът е приел постановление от 24 март 2011 г. за налагане на санкции.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още