IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

О. Донев и Л. Павлов: Няма скандал и промяна в собствеността

Има съдружници, неуспели да си осигурят необходимото финансиране на своя дял, заявяват в официална позиция съдружниците в "Медийна група България Холдинг"

19:10 | 30.03.11 г. 4
О. Донев и Л. Павлов: Няма скандал и промяна в собствеността

Няма скандал, няма и промяна в собствеността. Има съдружници, неуспели да си осигурят необходимото финансиране за заявения от тях дял. Затова трябва да се задоволят с полагащото им се. Това се посочва в официална позиция на Огнян Донев и Любомир Павлов, съдружници в "Медийна група България Холдинг", разпространена от БТА.

Променено е съотношението в дяловете на съдружниците според финансовото им участие в сделката съгласно предварителните споразумения, подписани от съдружниците, се посочва в позицията.

"Покупката на "Труд" и "24 часа" е финансова сделка, в която ние изпълнихме нашите ангажименти на инвеститори. Чувстваме се заблудени от Христо Грозев, който с медийни изяви необяснимо защо се опитва да оправдае липсата на финансов ресурс", пише в документа.

От холдинга заявяват, че редакционната свобода в двата най-авторитетни български вестника няма нужда от "ръчна спирачка", независимо дали я държи "австрийска" или друга ръка. Редакционната свобода освен това е нещо различно от мениджмънта на "Медийна група България".

В позицията се заявява гаранция, че "Труд" и "24 часа" остават независими и определянето на тяхната редакционна политика е право и задължение на главните редактори и журналистите.

"Още веднъж - що се отнася до Христо Грозев, можем да заявим само, че той опитва да компенсира липсата на правни и финансови аргументи с опити за манипулация на общественото мнение", пише още в позицията.

По-рано днес Огнян Донев коментира пред журналисти по повод прехвърлянето на 83% от акциите в "Медийна група България холдинг" на него и Любомир Павлов, че няма нищо незаконно в промененото съотношение в дяловете на съдружниците на холдинга.

По думите на Донев, цитиран от БТА, нищо не е ставало без знанието на Христо Грозев, един от съсобствениците в "БГ Приватинвест", която е собственик в холдинга. Никога не е имало конфликт между мен и него, заяви Донев.

На въпрос на какво се дължи поведението на Грозев, той заяви: "предполагам поети ангажименти към трети страни, чужди на вестникарската група".

На въпрос какво следва оттук нататък, Донев посочи, че лично би изчакал Христо Грозев "да се спре на някоя от седемте си версии и когато има постоянна теза, да бъде обсъдена".

"Медийна група България Холдинг" е собственик на вестниците "24 часа", "Труд" и "168 часа".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
FNM
преди 13 години
Крадливият кръг на Софиянски след Софарма, Общинска банка, Софийски имоти и мн. др. иска още лапачка. Във всяка нормална държава той и двамата му съратници - Пъпката и Донев щяха да са за дълго на топло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Очаквам с интерес развръзката. От нея ще зависи дали Донев ще загуби репутация или ще стане още по-богат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
danailivanov
преди 13 години
Интересно ми е, защо Инвестор не е потърсил и гледната точка на другия съдружник, а се задоволява само тезата и ехидството на такъв нечистоплътник като донев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
graki
преди 13 години
Другаря Донев показа истинската си и злеприкривана досега комунистическа същност - в най-уродливия й вариант. Който си е имал работа със Софарма в периода на управлението му, много добре знае за какво става въпрос!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още