IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skype отново внезапно спря

В края на миналата година услугата също спря и остана офлайн за повече от 24 часа

15:48 | 26.05.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Twitter</em></p>

Снимка: Twitter

Най-популярната услуга за VoIP (voice over IP) комуникация Skype спря да функционира изненадващо днес по обяд българско време.

От компанията не са дали официална информация за причината за срива на услугата. "Някои от вас в момента може да имат проблеми с влизането в Skype и провеждането на разговори. Проверяваме случая и се надяваме скоро да имаме повече детайли, които да споделим“, съобщиха сътрудници на компанията на страницата в Twitter.

Сайтът за микроблогинг Twitter е залят с оплаквания от потребители на различни операционни системи и от различни части на света. В тях те коментират, че Skype просто е спрял да работи и влизането в услугата е невъзможно както за Windows, така и за Linux.

Това не е първият такъв срив на услугата. В края на края на миналата година Skype отново спря работа и тогава остана офлайн в продължение на повече от 24 часа. Причината тогава беше т.нар. supernodes, които са критична част от директното свързване между потребителите. В края на март пък  много клиенти не можеха да отворят софтуера и да закупят кредити за гласова телефония.

Средно 125 млн. души използват платформата за комуникация всеки месец, а регистрираните й потребители са над 663 млн.

Преди по-малко от две седмици Skype бе закупен от Microsoft за 8.5 млрд. долара, а по-късно стана ясно, че лично основателят на софтуерната компания Microsoft Бил Гейтс е настоявал за придобиването на компанията и е призовавал членовете на борда на директорите да подкрепят този ход. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
doba28
преди 12 години
0. Пускате си Таск мениджъра и ако видите процес на име SkyPe го убивате;1. Отивате върху ехе-то;2. Десен бутон на мишката и натискате properties;3. Ако в таба Compatibility e включена съвместимостта с Windows XP - изключвате го;4. Пускате си нещото за деинсталиране на програми от Control panela и деинсталирате SkyPe - toolbars (НЕ ... ама не SkyPe):)5. Пускате си SkyPe - работи. Ако не - поне ще знаете, че при мен така си се оправи;Като програмист мога да кажа, че хода на MicroSoft беше рискова операция.Ама ... много.Мисля си, че имат големи намерения и то отново свързани с надпреварата им с Google. Аз лично бих заложил на Google преди Microsoft и преди Apple също.От гледна точка на разработчик - в дългосрочен план Android(разбирай Google) ще помете останалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още