IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup призна за успешна хакерска атака срещу системите си

Данни на стотици хиляди клиенти на банката в САЩ са попаднали в ръцете на хакери

17:53 | 09.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Citigroup призна за успешна хакерска атака срещу системите си

Американската банка Citigroup потвърди, че срещу системите й е била извършена хакерска атака. В резултат на това киберпрестъпници са получили достъп до данните на стотици хиляди клиенти на банката, пише Ройтерс.

Атаката е била насочена срещу системата City Account Online, a разкритието за нея е дошло по време на рутинна проверка на системата, обясняват от Citigroup.

Като резултат от пробива в системата данните на около 1 процент от клиентите на банката, притежаващи дебитни или кредитни карти, са попаднали в ръцете на хакерите.

Изтеглени са данни на клиентите, номера на сметки, както и данни за контакт, включително адреси на електронни пощи. Лични данни, като номер на социална осигуровка и рождена дата, не са били откраднати.

„Свързваме се с клиентите, чиито данни са били засегнати. В банката са въведени подобрени процедури за противодействие срещу подобни събития занапред“, обяви говорител на банката за Ройтерс.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още