IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chrome 13 знае какво искате да заредите

Поредният ъпдейт на браузъра включва новата опция "instant pages"

16:15 | 04.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Интернет компанията Google добави опция за предварително зареждане на сайтове "instant pages", която позволява на потребителите да виждат преглед на дизайна на сайтовете в страниците с резултати на търсачката, преди да решат на кой от тях да кликнат, пише ZDNet.

Тази опция присъстваше от няколко седмици в бета версията на новия браузър, но сега е интегрирана в новата окончателна 13-а версия на Chrome.

Освен това посредством последните резултати от търсенето в интернет Chrome анализира сайтовете, за които предполага, че потребителят иска да зареди и го прави предварително.

"Това означава, че когато кликнете на някой резултат в Google, докато браузвате с Chrome, страницата ще се зарежда и много по-бързо от преди", пише технологичният блогър Тимо Бъркланд в свой постинг.

Търсачката представи за пръв път платформата през юни тази година. Пускането на instant pages се случи по-рано от планираното поради необходимостта търсачката да се справи колкото се може по-бързо с завишените нужди на потребителите. 

Това обаче не е единствената новост, която въвежда Google в новия си браузър. В сферата на навигацията Chrome пуска Omnibox navigation bar, с който се надява да подобри цялостното представяне на браузъра и да позволи на потребителите да имат по-лесен достъп до последно разглежданите сайтове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
Натрий
преди 12 години
Хрома да спре да ми чегърка диска, да не прави кешове по 500 МБ, да стане безотказен като Opera и мога да помисля да го инсталирам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още