IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска iPad3 още в началото на 2012 година?

За момента компанията отрича, но според доставчици производството ще започне още през четвъртото тримесечие на тази година

11:56 | 23.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Apple пуска iPad3 още в началото на 2012 година?

Новият модел на таблетния компютър на Apple iPad може да бъде пуснат в продажба още в началото на 2012 година. Това е само година след пускането на предишната версия на хитовия продукт на компанията на Стив Джобс, пише Wall Street Journal.

Информацията е базирана на данни от доставчици на Apple, според които пробните версии на продукта ще влязат за производство от октомври.

Следващото поколение iPad се очаква да има дисплей с висока резолюция – 2048 на 1536 пиксела, което е двойно повече от резолюцията на iPad2.

На този етап говорителят на Apple в Китай отказва коментар на информациите. Според доставчици обаче в страната са получени заявки за компоненти, с които могат да бъдат произведени 1,5 млн. броя от iPad 3 само през четвъртото тримесечие.

Новото поколение iPad идва в момент, когато конкуренцията в сегмента на таблетните компютри става все по-ожесточена. Компании като Samsung, Motorola и Toshiba правят опити за засилване на позициите си в сектора, пускайки продукти с операционната система на Google Android.

Само през трите месеца до 25 юни от Apple са успели да продадат 9,3 млн. таблета iPad, което е троен ръст спрямо предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Минaващ
преди 12 години
А освен да наблъскат повече пиксели в дисплея нещо друго???Само количествени подобрения. А какво стана с хибрида?Него кога ще го пуснат: http://***.reader.bg/useful/item/207.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още