IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Комисията по съобщенията предлага 39 електронни услуги на бизнеса

Информационната система е разработена по оперативна програма "Административен капацитет"

10:02 | 28.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Комисията по съобщенията предлага 39 електронни услуги на бизнеса

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) вече предоставя на своята интернет страница 39 електронни административни услуги, съобщиха от ведомството.

Проектът за развитие  на информационната система "Лицензиране и регистри" е разработена по оперативна програма "Административен капацитет".

Електронните услуги са регламентирани със законите за електронните съобщения, за пощенските услуги и за електронния документ и електронния подпис и са свързани с уведомителната, разрешителната, лицензионната и регистрационна дейности на КРС.

Системата „Лицензи и регистри”  предоставя публично достъпен сайт и вътрешна оперативна система, като между двата модула е осигурена пълна координация.  

Публично достъпният сайт се състои от портал за електронно подаване на заявления и уведомления и публични регистри. Той позволява регистрация и оторизация на потребителите за работа със системата, след което те могат да обработват документите до момента на подаването им.

Системата предоставя възможност за справки за въведени заявления или уведомления, както и проследяване на процеса на обработване на документите в КРС.

Чрез новата платформа могат да се заплащат и такси по електронен път чрез системата „eРay”, като с помощта на тарифен калкулатор потребителите получават информация  за  дължимите суми.

Проектът е разработен от дружеството „ТехноЛогика” ЕООД.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още