IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple изостава на индийския пазар

Лидерът на пазара на смартфоните продава по-малко смартфони в Индия, отколкото в Норвегия

20:02 | 03.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Утре се очаква Apple да представи наследника на iPhone 4<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Утре се очаква Apple да представи наследника на iPhone 4. Снимка: Ройтерс

Американската високотехнологична компания Apple, чиято пета версия на iPhone се очаква утре, изпитва затруднения на индийския пазар, съобщава Bloomberg. Според агенцията Apple продава по-малко смартфони в Индия, която е вторият най-голям пазар за смартфони в света, отколкото в Норвегия.

Индийският пазар на смартфони се очаква да нараства с 70% годишно до 2015 г. В разрез със световната тенденция RIM и Nokia продават повече смартфони в Индия, отколкото Apple, като с това успяват да смекчат лошите си резултати в Европа и САЩ.

Apple e доставилa 62 043 смартфона в Индия за второто тримесечие, което е по-малко отколкото в Норвегия, Белгия или Израел, показват данни на IDC. Това отрежда за Apple 2,6% от iндийския пазар, докато RIM държи 15%, Samsung - 21%, а на Nokia се падат 46%.

Основната причина за лошото представяне на iPhone, който навсякъде другаде е безапелационен лидер на пазара, според анализаторите се дължи на недостатъчно развитите мобилни мрежи в Индия.

Мобилните оператори в Индия започнаха преминаване към 3G мрежи едва тази година, а продуктите на Apple изискват точно такива мрежи, за да могат да се използват всичките им функции, пише Bloomberg. 

Междувременно технологичният блог Mashable пише, че много източници разкриват една и съща информация, а именно, че дълго чаканата премиера на iPhone5 няма да се състои.

Запознати считат, че към момента компанията е готова да предостави на потребителите подобрен вариант на последния си модел iPhone 4. Спекулациите обаче не могат да бъдат потвърдени преди самото представяне, като в крайна сметка най-очакваната развръзка е все пак да видим iPhone5.

Такова е и мнението на внушителните 86 на сто от читателите на mashable.com. Огромната увереност, че ще бъде представен изцяло нов смартфон на Apple, логично ще доведе до огромно разочарование, ако това все пак не се случи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още