IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на мобилните услуги падат с 25-40% от 2012 г.

Шефът на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков не изключва появата на четвърти GSM оператор

11:18 | 10.10.11 г. 2
Цените на мобилните услуги падат с 25-40% от 2012 г.

Мобилните услуги ще поевтинеят с 25-40% от догодина, обяви шефът на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков пред bTV. Той не се ангажира с конкретна дата, но прогнозира, че то е обвързано с намаляването на цената на едро, за което вече има дадена заявка.

По думите на Божков промяната на цените няма да се случи заради евентуалната поява на четвърти GSM оператор, а ще бъде в резултат от регулаторната дейност на комисията.

„Това става чрез пазарните анализи, чрез изявата на някои конкурентни проблеми. Когато ги виждаме, налагаме нови цени. Проблемът за българския пазар не са цените в мрежата, ние имаме конкурентен проблем за недопускане на клиенти в нея”, поясни още Божков. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
sonka.74
преди 12 години
Цените на дребно зависят от операторите и там никой не може да се меси - пазарът и конкуренцията следва да ги определят. Затова навлизането на нов оператор и натискът на Брюксел за снижаване на цените за терминиране са положителни новини за потребителите, защото все пак базата на ценообразуванеот се променя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Ivan34
преди 12 години
Цените наистина ако паднат то ще е единствено заради четвъртия оператор. КРС намалява само цените на ЕДРО МЕЖДУ ОПЕРАТОРИТЕ, но НЕ Й цените за краен клиент. Факт е, че април 2009г. цената на едро между операторите е била 25 стотинки, а сега е 13 стотинки.Цените за краен клиент си ОСТАВАТ все едни и същи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още