IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерти: Онлайн видеото става все по-значим фактор в интернет индустрията

Екперти прогнозират 47% от общия интернет трафик в Централна и Източна Европа през 2015 г. ще бъде генериран от видео съдържание

16:18 | 26.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Експерти: Онлайн видеото става все по-значим фактор в интернет индустрията

Онлайн видео съдържанието се превръща във все по-разпространено интернет явление, привличащо интереса както на потребителите, така и на рекламодателите. Това беше мнението на няколко лектори на конференцията за интернет и нови технологии Webit, която се провежда с медийното партньорство на Investor.bg.

Тази тенденция важи също и за пазара в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). 47% от общия интернет трафик в региона през 2015 г. ще бъде генериран от видео съдържание. Това каза, цитирайки данни на Cisco, Марта Клепка, международен директор „Маркетинг и продажби“ в Gemius.

Това мнение потвърди и Тамаш Лауко, изпълнителен директор на ZenithOptimedia, Чехия, според когото онлайн видеото все още представлява „неизползвана ниша“, криеща множество възможности.

Според него има няколко причини защо издателите трябва да поставят по-голям акцент върху видеото, а рекламодателите могат да постигнат по-добра ефективност чрез него.

На първо място видеото предоставя на рекламодателите много по-евтин достъп до подходящата аудитория. Също така този тип съдържание се характеризира с много добра познаваемост и ниво на запомняне на посланията.

Той цитира проучване, според което 81% от потребителите, които гледат видеорекламите до края, могат да си спомнят марката от рекламата след това.

Не на последно място за видео съдържанието и рекламите е много лесно да се възползват от възможностите, които социалните медии разпространяват за комуникация. Атрактивните видео клипове се споделят много бързо между потребителите, което предоставя големи възможности на рекламодателите.

По отношение на бъдещия ръст на видеото в интернет мнение изказа и Марвин Лиао, търговски директор в Yahoo! за Европа, Близкия изток и Африка. Той каза, че залага много надежди на развитието на видеото като съдържание и възможности за реклама, като прогнозира, че това ще бъде една от сферите, която ще отчита голям ръст през следващите 5-10 години.

Неговата хипотеза е, че телевизията и онлайн видеото ще бъдат интегрирани в единен продукт в бъдеще.

Предвид множеството възможности и предимства интернет рекламата е много по-лесна за комуникация пред рекламодателите и продаване в сравнение с преди няколко години, когато нямаше подобни иновативни формати, смята той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още