IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младите хора поставят интернет достъпа като определящ при избора на нова работа

Доклад на Cisco сочи, че размерът на заплатата отстъпва пред желанието да се ползват мобилните комуникации на работното място

14:05 | 07.11.11 г.
Младите хора поставят интернет достъпа като определящ при избора на нова работа

Седем от всеки 10 (или 71%) смятат, че устройствата, предоставени от компанията, трябва да бъдат разрешени както за бизнес, така и за лична употреба, поради смесването на работните и личните комуникации в ежедневния им начин на живот.

Четирима от пет студенти (81%) искат да изберат устройството, с което ще работят, като получат бюджетни средства за покупка на работно устройство по техен избор или като донесат лично такова в допълнение към стандартните устройства, предоставяни от компанията.

Приблизително седем от 10 служители (68%) смятат, че техните компании трябва да им разрешат достъпа до социалните мрежи и личните сайтове с техните устройства, предоставени от компанията.

По отношение към гъвкавостта на работното място и отдалечения мрежови достъп 29% от запитаните смятат, че след като са започнали работа, е по-скоро тяхно право, а не привилегия, да имат възможността да работят дистанционно с гъвкав график.

Двама от петима запитани пък смятат възможността да се свързват към мрежата от всяко място и по всяко време за жизнено важна функция на тяхната работа. Седем от 10 студенти (70%) и 69% от служителите смятат, че не е необходимо да бъдат в службата редовно, с изключение на важните срещи.

Изводът от доклада за 2011 г. показва, че следващото поколение служители все повече наблягат на гъвкавостта и мобилността, както и на нетрадиционните стилове на работа.

В бъдеще следващото поколение работещи очаква да получи достъп до корпоративни мрежи и приложения чрез множество нефирмени устройства, като например автомобилни навигационни системи, екрани на гърба на седалките в самолети и телевизори.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още