IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco Systems обяви по-добра от очакваното печалба

Компанията се е облагодетелствала от силното търсене на “облачни” услуги, освен че задейства мерки за свиване на разходите

00:11 | 10.11.11 г.
Cisco Systems обяви по-добра от очакваното печалба

Най-големият производител в света на оборудване за мрежи - Cisco Systems, обяви печалба и продажби, които надхвърлиха очакванията на анализаторите, съобщи Bloomberg.

Печалбата на акция на компанията за фискалното първо тримесечие до края на октомври е 43 цента на акция при очаквани 39 цента. Продажбите на технологичния гигант са нараснали с 4,7% за периода до 11,3 млрд. долара, докато експерти очакваха ръст до 11 млрд. долара.

Ръководството на Cisco предприе съкращения на персонал, свиване на разходите и преструктуриране на компанията, така че фокусът да падне върху основната й дейност, припомня агенцията. Целта на реформите е да се увеличат стабилността и печалбите на производителя.

“Резултатите са далеч от растежа, отчетен в предходни години, но са напълно в унисон с новия Cisco, който контролира разходите си”, коментира Колин Гилис от BGC Partners LP.

Компанията се е облагодетелствала и от силното търсене на “облачни” услуги, което засилва растежа в сегмента на центровете за данни. Там Cisco притежава 80% пазарен дял.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още