IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung се отказва да блокира продажбите на iPhone 4S в Корея

Същевременно австралийски съд уважи молбата на корейците са по-скорошен старт на делото им срещу американския конкурент

16:12 | 15.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Samsung</em></p>

Снимка: Samsung

„Стигнахме до решението, че най-добре ще е да влизаме в съдебни битки с Apple само в глобален мащаб, но не с цел да спечелим по-голям пазарен дял в Корея,“ заявява един от ръководителите на Samsung, цитиран от Chosun Ilbo. По този начин компанията се отказва от изказаното по-рано намерение да блокира продажбите на iPhone 4S и в Южна Корея, след като заведе съдебни дела в Италия, Франция, Австралия и Япония.

Битката между двете компании в съдилищата по цял свят започна през април тази година, като първият удар бе нанесен от Apple, която обвини южнокорейската компания в пълното копиране на дизайна на iPhone и iPad при производството на таблетите и смартфоните от серията Galaxy. След това почна взаимно обвиняване, множество съдебни искове и никакъв конкретен краен резултат към днешна дата. 

Решаващ за решението да не се стига до съдебен иск в Корея може би е успехът на флагмана Galaxy S2 в Южна Корея. Според Samsung броят на предварителните поръчки още през май е бил два пъти по-висок от този за iPhone 4.

Само в рамките на три дни през май производителят е продал 120 000 Samsung Galaxy S2. Apple iPhone 4S е на местния пазар едва от 11-и ноември. Досега обаче от Apple не са предоставили данни за продажбите. В световен мащаб щатският производител продаде в първия уикенд над 4 млн. устройства.

Междувременно в Австралия Samsung успя да наложи по-ранно съдебно заседание по повод иска си срещу Apple, предаде Bloomberg. Американската компания настояваше за по-късна дата, която да бъде след предстоящите преговори пред американската Международна търговска комисия (ITC).

По данни на новинарската агенция австралийският съд е уважил молбата на Samsung Electronics Co. Ltd. и е постановил началото на съдебната битка да бъде през март 2012 г. Samsung обвинява американския си конкурент в патентни нарушения при производството на iPhone и iPad2 в областта на преноса на 3G.

Всичко за патентните войни в сферата на комуникациите четете тук.
 

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още