IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

RIM потвърди проблеми със зареждането в новите модели BlackBerry

Проблемът се появява след зареждане по цяла нощ

14:14 | 19.11.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Новите модели  BlackBerry Bold 9900 и 9930 на Research In Motion може и да не продължат с успешните продажби, след като много потребители се обръщат към сайта за помощ, за да се оплачат, че мобилните им телефони просто отказват безпричинно, съобщи CNBC.

Няколко потребители са съобщили, че проблемът се е появил, след като апаратът е бил зареждан цяла нощ.

Говорителка на RIM е потвърдила, че „ограничен брой потребители са съобщили за проблем, при който устройствата им не се зареждат.

Тя е добавила, че компанията „работи активно върху софтуерен ъпдейт, за да разреши проблема“.

Вчера акциите на RIM поевтиняха с 2,5% до 18,19 долара, а от най-високото си ниво за годината от близо 70 долара през февруари са загубили около 70% от стойността си заради неспособността на компанията да издържи на конкуренцията на iPhone на Apple Inc.

През настоящата година компанията бе принудена да предприеме съкращения, да се пребори с напускането на няколко от основните си изпълнителни кадри и с 4-дневен технически срив, който допълнително понижи пазарния ѝ дял в бизнес сегмента.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още