IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LivingSocial повишава стойността си с около 200 млн. долара

Сделката, която се очаква да привърши тази седмица, ще оцени компанията на около 5 млрд. долара

13:01 | 21.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
LivingSocial повишава стойността си с около 200 млн. долара

Втората по големина компания за онлайн пазаруване с намаление след Groupon – LivingSocial, е близо до привличането на 200 млн. долара от инвеститори в рисков капитал, което ще увеличи стойността на компанията до 5 млрд. долара, пише New York Times, цитирайки неназовани запознати източници. Предишни инвеститори в LivingSocial, като Amazon.com се очаква да участват заедно с нови вложители, пише изданието.

Като част от транзакцията сайтът за сделки обмисля и получаването на кредит от 100 млн. долара, твърдят запознати. Сделката, която се очаква да привърши тази седмица, ще оцени компанията на около 5 млрд. долара. 

Паричната инжекция ще даде малко пространство на LivingSocial, тъй като тя се разразна твърде бързо с големи продажби и разширяване на нови пазари. Тя също така ще помогне на компанията да се конкурира с основния си конкурент Groupon. Запознати твърдят, че при транзакцията няма да се стигне до продажба на акциите.

LivingSocial приема съвместното финансиране скоро след първичното публично предлагане на акциите на Groupon. Преди две седмици инвеститорите топло прегърнаха Groupon, като акциите на компанията поскъпнаха с 31% в първия ден за търговия. Въпреки че акциите му се изместиха встрани от инвеститорския интерес през последните дни, компанията си остава над първоначално предложената цена.

Акциите на Groupon нараснаха с почти 6% в петък до 26,19 долара.

LivingSocial, който също обмисляше първично публично предлагане по-рано тази година, промени своя подход. Въпреки че IPO-то все още е сред вариантите, запознат с въпроса твърди, че компанията още не е завършила плановете си.

През последните няколко месеца компанията започна да експериментира с нови функции, за да се разграничи от своите конкуренти. По-рано миналата седмица тя започва да предлага услуги за ресторанти и премийна услуга за заведения за луксозна храна в района на Вашингтон.

Някои от настоящите инвеститори на LivingSocial се очаква да участват в новия кръг на финансиране, но също така се говори за нови инвеститори, като JPMorgan Digital Growth Fund, който е сред инвеститорите и в Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още