IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC преосмисля покупката на S3

Освен това тайванската компания намали прогнозите за приходите си през последното тримесечие на годината с 23%

11:41 | 24.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	HTC официално понижи очакваните си постъпления за Q4 до 2,6 млрд. евро.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

HTC официално понижи очакваните си постъпления за Q4 до 2,6 млрд. евро. Снимка: Ройтерс

Тайванската IT компания HTC, един от водещите производители на смартфони, съобщи пред агенция Bloomberg, че преосмисля планираната покупка на S3 Graphics.

Причината за промяната в плановете е взето вчера сложно решение на американската Международна търговска комисия (ITC), според което Apple не е нарушил патентните права на S3. Именно чрез тези патенти на S3 тайванската компания искаше да се подсили в съдебните си битки срещу американския концерн.

„Според нас това е неблагоприятен знак за HTC, която може да използва решението за допълнителни преговори и за да получи отстъпки“, казва анализаторът Уилям Пауер от Robert W. Baird & Co.

HTC обяви, че продължава да води разговори със сегашните собственици на S3: „В светлината на последните решения работим тясно с VIA Technologies и WTI Investment International, за да проведем нова оценка на продажбата на S3".

Още преди време акционерите на HTC гледаха на покупката с недоверие. За това спомогна и фактът, че самият главен изпълнителен директор на HTC Чер Уанг има дялове в тази фирма. След обявяването на придобиването цената на акциите загуби голяма част от стойността си.

Калифорнийският производител на графични чипове S3 внесе в съда своя жалба срещу Apple през май 2010 г. и твърди в нея, че настолните и преносимите компютри на Apple, както и iPhone, iPod Touch и iPad нарушават нейни патенти. Претенциите по отношение на два патента вече бяха отхвърлени от ITC при предишно негово решение.

В момента тече и друг съдебен спор между двете компании. В районния съд в Делауеър в края на септември S3 внесе жалба срещу Apple за нарушаване на два други патента. И тук от S3 настояват за спиране на продажбите.

Последна актуализация: 03:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още