IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Razer получава 50 млн. долара дялово финансиране

Инвеститорът IDG-Accel се включва в борда на директорите на компанията

13:16 | 27.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Razer получава 50 млн. долара дялово финансиране

Производителят на гейминг-хардуер Razer ще получи 50 млн. долара от IDG-Accel China Capital Fund (IDG-Accel) - един от водещите световни инвестиционни фондове, съставен от IDG и Accel Partners като стратегически партньори, заяви компанията.

Миноритарната инвестиция от IDG-Accel е първи етап от дяловото финансиране на Razer. До момента дейността на компанията е подкрепяна от бизнес ангели, както и от корпоративни приходи.

„Отне ни доста време, докато финализираме първия етап от венчър финансирането, защото игри като Battlefield 3 бяха завзели цялото ни внимание“, коментира Мин-Лян Тан, изпълнителен директор на Razer.

„По-важната причина е, че дълго време избирахме инвеститор, който да разбира ясно нашата отдаденост на гейминга и желанието да не направим нито един компромис при създаването на продуктите ни. Освен това IDG-Accel единствени уважиха причината, поради която изчезнахме за седмица от масата за преговори - беше излязла играта Skyrim“.

Razer има милиони почитатели по целия свят и не е просто една от водещите марки за гейминг-хардуер в Европа и САЩ, но е сред топ технологичните брандове в Китай.

„Като взехме предвид глобалните ни позиции, започнахме да търсим партньор, който не само да ни предостави финансиране, но и да ни помогне да надградим сегашните си възможности. IDG-Accel е глобален фонд и връзките им в САЩ и Китай ще подпомогнат нашата марка на международната сцена,“ допълни Мин-Лян Тан.

„Досега се справихме със задачата да раздвижим пазара на гейминг-хардуер като разчитахме само на собствени сили - представете си колко много още можем да постигнем, като разчитаме на ресурсите на IDG-Accel. Надявам се само новите ни инвеститори да знаят, че срещите на нашия борд започват с игра на Counterstrike и загубилите купуват кафето.“

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още