IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Western Digital продава част от производството си на дискове на Toshiba

В замяна на това японците придобиват завод за производство на твърди дискове за лаптопи

16:05 | 29.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Western Digital продава част от производството си на дискове на Toshiba

Western Digital (WD) намери купувач на част от производството на 3,5-инчови твърди дискове. По този начин компанията изпълнява поетите пред антимонополните служби задължения след планираното придобиване на Hitachi Global Storage Technologies (HGST).

Японският конкурент Toshiba поема освен заводите и интелектуална собственост, пише в прессъобщение на WD.

По силата на споразумението Toshiba, която в момента произвежда само подходящи за лаптоп 2,5-инчови твърди дискове, купува машини за производството на 3,5-инчови твърди дискове за настолни компютри и потребителски устройства и така наречените Near-Line-HDD за сървъри. Те предлагат по-голяма вместимост и по-висока надеждност от твърдите дискове за настолни компютри.

„Покупката на част от производството на Western Digital за 3,5-инчови дискове и с това възможността да произвеждаме твърди дискове за настолни компютри, дигитални видео устройства и друга потребителска електроника, ще разшири портфолиото на Toshiba и ще позволи на компанията да продава продукти за всички области на пазара на твърди дискове“, се казва в прессъобщение на Toshiba.

В замяна WD ще придобие тайландското дъщерно дружество на Toshiba - Toshiba Storage Device (TSDT), което произвежда предимно 2,5-инчови твърди дискове за лаптопи. Сделката освен производството включва и земя и сгради. Освен това WD ще поеме и назначените там служители.

TSDT е основана в края на 2009 г. с капитал от 1 млрд. бата (24,5 млн. евро). Заради наводненията в Тайланд от октомври 2011 г. заводът трябваше да бъде затворен. От тогава производството още не е възобновено. Toshiba има други заводи на Филипините и Китай.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още