IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP интегрира бизнеса с принтери в PC сегмента

По този начин Мег Уитман се опитва да опрости структурата на компанията

23:22 | 20.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
HP интегрира бизнеса с принтери в PC сегмента

Hewlett-Packard отново прегрупира бизнеса си седем месеца след провала на преструктурирането на концерна от германския главен изпълнителен директор Лео Апотекер. Този път планът предвижда бизнесът с принтери и PC сегментът да се интегрират, пише близкият до Wall Street Journal блог All Things Digital. Новият директор Мег Уитман иска да опрости структурата на компанията, пише онлайн изданието.

Новата голяма компания с годишни продажби от 65 млрд. долара трябва да бъде направлявана от сегашния PC-директор Тод Брадли, се казва в статията. През последните десет години подразделението за принтери се ръководеше от Виомеш Джощи, който ще напусне HP.

Бившият шеф на SAP Лео Апотекер шокира инвеститорите през август миналата година с плана си да се раздели с PC подразделението – най-голямото в света. След като цената на акцията се стопи, Апотекер трябваше да се раздели с поста си. Неговият наследник, бившият директор на Ebay Мег Уитман, в крайна сметка преобърна плана. Същевременно и тя обеща собствени промени.

HP се бори със слабия пазар на PC – бизнесът с традиционните персонални компютри расте слабо, докато продажбите на смартфони и таблети процъфтяват. На този пазар обаче Hewlett-Packard вече не е представена, докато конкуренти като Apple и Samsung ръководят състезанието. За капак бизнесът с принтери вече не е надеждна машина за пари. В последните месеци браншът трябваше са се справи и с производствени проблеми заради земетресението в Япония и наводненията в Тайланд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още