IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Metro интерфейсът е визията на Microsoft за следващите 15 години

Акцентите на „Дни на Microsoft 2012“ са новият Windows 8 и приложенията за новия Metro интерфейса

15:00 | 28.03.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Георги Ранделов и двамата основни лектора&nbsp;Андреас Хартл и&nbsp;Майкъл Плат при откриването на конференцията. Снимка: Microsoft</p>

Георги Ранделов и двамата основни лектора Андреас Хартл и Майкъл Плат при откриването на конференцията. Снимка: Microsoft

„Още oт 1975 г. насам създаваме решения, които промениха както IT света, така и живота на потребителите. Тази година обаче всичко започва отново – 2012 г. ще бъде емблематична за представяне на най-новите продукти и решения, които ще преобърнат представите и ще направят работата и ежедневието ни по-лесни”, коментира преди откриването на единадесетото издание на „Дни на Microsoft 2012“ Георги Ранделов, изпълнителен директор на Microsoft България.

Акцентите на конференцията са Windows 8 Consumer Preview и Windows Server 8 Beta, най-новото в SQL Server 2012, Windows Azure и Office 365, бъдещите технологии за разработка на приложения (Visual Studio 11 Beta, .NET Framework, HTML5) и технологиите за изграждане на ефективна облачна инфраструктура - System Center 2012, както и последните акценти в областта на потребителските продукти Windows Phone и Kinect.

Визия за облачните технологии и реални примери от България за компании, които са предпочели продуктите на Microsoft за изграждане на такъв тип инфраструктура, представи Андреас Хартл, главен оперативен директор в Microsoft за Централна и Източна Европа

„Сред успешните практики в български организации се нарежда и проектът e-Census, изпълнен в Националния статистически институт и базиран на технологии на Microsoft като SQL Server, Windows Server + Hyper-V, Visual Studio и Net Framework“, коментира Андреас Хартл.

E-Census порталът, чрез които бе извършено електронното преброяване на населението у нас, бе използван от над 3 млн. потребители, което е около 41% от населението на България. На час са регистрирани 4 млн. зареждания на страницата, а в пиковите периоди натоварването е достигало 42 000 посетители едновременно. Според щатския концерн благодарение на реализирането на проекта са спестени 1,5 млн. евро от държавния бюджет.

„2012 е революционна година, в която представяме много технологични решения, сред които са System Center 2012 и SQL Server 2012. Благодарение интеграцията на различни компонента в едно обединено решение в System Center 2012 се улеснява инсталацията и намалява от дни на часове времето, необходимо за внедряване. С въвеждането на SQL Server 2012 компаниите могат да се справят с предизвикателствата, породени от увеличаващите се обеми от данни и броя на отделните устройства, които ги достъпват”, обясни още Андреас Хартл.

Както е известно, най-новата операционна система за пореден път внася множество графични подобрения заедно с поддръжка на архитектурите SoC (systems on a chip) architectures, както и новия Metro интерфейс.

„Metro интерфейсът е нашата визия за персоналния компютър за следващите 15 години", заяви още Плат. По-думите му рано или късно всеки потребител на Windows ще трябва да свикне с новия "таблетен" облик и усещане на операционната система, дори и когато работи на стандартните домашни компютри.

Последна актуализация: 00:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
RedBot
преди 12 години
Идеята е проста. Да вкарат всичко в облака, а юзера да няма нищо на собствената си машина, освен проста операционна система за връзка с облака. А там нещата няма как да бъдат хаквани и краквани. С други думи наближава края на безплатните хубавини.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Sakamano
преди 12 години
Metro интерфейсът е предназначен за таблети и не е толкова удобен за работа с мишка. Microsoft да ме извиняват, обаче е голяма тъпотия да налагат такъв интерфейс и за десктоп машини. Не знам каква е тази идиотска софтуерна мода, да променят нещо което си работи перфектно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още